İşbaşı İzlem İçerikleri


İşbaşı İzlem Faaliyetlerinde katılımcıların kazandığı yeterlilikler:
  • Farklı ders işleme yöntem ve teknikleri
  • Eğitim teknolojilerinin ders içi kullanımı
  • Bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımı
  • Sosyal, kültürel ve dil çeşitliliğinin arttırılmasının öneminin kavrama
  • Kültürel miras ve şehir
  • Eğitim kurumları ile paydaşları arasında ulus ötesi işbirliği sağlanarak kurumsal kapasite ve kalitenin gelişimine nasıl katkıda bulunacağını anlama
  • Şehrin bölümleri
  • Avrupa vatandaşlığı boyutu
  • Dijital vatandaşlık kavramının okullara entegrasyonu
  • Akreditasyon ve Değerlendirme
Not: Yukarıdaki yeterliliklere ait takip, ev sahibi kuruluş tarafından gün gün monitoring formlar aracılığıyla gerçekleştirilmiş, bu yeterlilikler; sertifikalar, sözleşmeler ve Europass hareketlilik belgeleri ile kayıt altına alınmıştır.

1. Gimnazjum nr 2 : Okulumuzda yaklaşık 450 öğrenci öğrenim görmektedir. Her sınıfta yaklaşık 25 öğrenci bulunmaktadır. Yabancı dil olarak İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça öğretilmektedir. Okulun bünyesinde bilişim sınıfı, dil laboratuarları, kimya laboratuarı, kütüphane ve büyük bir spor salonu bulunmaktadır. Sınıflar akıllı tahta, televizyon, DVD Player gibi multimedya araçlarla donatılmıştır. Klasik ders kitaplarının dışında elektronik ders kitaplarıyla da eğitim verilmektedir. Branş öğretmenlerimiz dışında meslek hazırlayıcı öğretmenlerimiz ve pedagoglarımız da mevcuttur.Sınıflarımız akıllı tahtalar ile donatılmış olup derslerde bu tahtaları etkin olarak kullanmaktayız. Aynı zamanda klasik ders kitapları haricinde elektronik ders kitaplarıyla eğitim öğretimi devam ettirmekteyiz. 

 
2. Zespół Szkół w Wieleniu : Okulumuz Polonya Wielen’de bulunmaktadır. Okulumuz üç farklı okuldan oluşup( Anadolu lisesi, Meslek lisesi ve ortaokul) şehir belediyesi tarafında yönetilmektedir. Okulumuza ait e-twinning ve “Kariyer Basamakları için ana Yeterlikler” isimli eğitim projeleri vardır, aynı zamanda bölgedeki üniversite ile işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Okulumuz bünyesinde bu işbirliği çerçevesinde akademik bir sınıfımız da mevcuttur. Bilişim öğretmenimiz öğrencileriyle birlikte şu an “Projekt SWOI” isimli bir projeyi yürütmektedir. Öğrencilerimiz bilgisayar programları ve internet sayfaları oluşturmaktadır.  Öğrencilerimiz aynı zamanda yabancı dil yeterliklerini arttırmak için Almanya, Litvanya ve Slovakya’dan aynı yaştaki gençlerle e-twinning projeleri oluşturmaktadır.  Telekonferans, blog oluşturma, haber gönderme e-twinning projelerimizden birkaçı. Projekt SWOI : Bilişim öğretmenlerimizin öğrencilerle birlikte yürüttüğü robot programlama ile ilgili bir projedir. CISCO IT  isimli projemiz bilişim öğretmenlerimiz tarafından eğitim yeterliklerinin arttırılması ile ilgili bir projedir. Aynı zamanda öğrencilerle birlikte e-twinning projeleri de oluşturulmaktadır. Her sınıfımızda bilgisayar ve internet bağlantısı mevcuttur. 

 
3. Instituto de Educación Secundaria la Creueta : “La Creueta Secondary School” İspanya’nın güneydoğusundaki Onil kentinde yer almaktadır. Okulumuz zorunlu eğitim veren bir devlet okuludur. 12-20 yaşları arasında 600 den fazla öğrenci ve 58 öğretmenimiz vardır. Öğrencilerimiz genellikle köylerden gelmektedir ancak mesleki eğitim de verildiği için tüm bölgeden öğrenciler okulumuzu tercih etmektedir. Bölgemiz pek çok farklı ülkeden göç aldığı için öğrenci profilimiz Pakistanlı, Fransız, Romen ve Türk gibi farklı milliyetlerden oluşmaktadır. Bu durum öğrencilerimiz arasında çok kültürlülük zemini oluşturmakta ve öğretmenlerimizi daha küresel eğitim vermeye teşvik etmektedir. Okulumuz yıllardır yeniliklçi projeler üzerinde çalışmaktadır.  Özetle diğer Avrupa ülkeleri ile yaptığımız Comenius ve Leonardo projelerinden bahsedebiliriz. Öğrenci ve öğretmen hareketlilikleri, kongrelere katılım, Avrupa buluşma ve toplantıları ise yer aldığımız diğer etkinlikler arasıdadır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin imkanlarını arttırmık ve onların hedeflerini Avrupa’ya açmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder